Izrada Zubnih Mostova

Izrada Zubnih Mostova

Zubni mostovi su idealno rešenje za nadoknadu nedostajućih zuba, premošćujući praznine između postojećih prirodnih zuba ili implantata. U stomatološkoj ordinaciji Dr. Milenković na Vračaru, pravimo različite vrste zubnih mostova kako bismo povratili funkcionalnost zuba i vilice našim pacijentima.

Najčešći tip zubnih nadoknada su mostovi koji se sastoje od veštačkih zuba, držeći se na mestu zubnih kruna postavljenih na preostalim zubima u vilici.

Procedura kod postavljanja zubnog mosta

Procedura postavljanja zubnog mosta uključuje pripremu susednih zuba (uporišnih zuba) s obe strane praznog prostora. To podrazumeva uklanjanje dela njihove gleđi kako bi se postavile krunice. Nakon toga, most se pričvršćuje za ove krune i popunjava prazninu nastalu gubitkom zuba. Ovaj tip protetskog rada pruža čvrstoću, pouzdanost i pogodan je za zamenu jednog ili više susednih zuba koji nedostaju.

Zubni mostovi podržani mostovima

Zubni mostovi podržani implantatima se fiksiraju na zubne implantate koji su hirurški postavljeni u kost vilice. Ovi implantati pružaju izuzetnu stabilnost i podršku. Kod ove procedure, zubni implantati služe kao sidro za most, eliminišući potrebu za pripremom susednih zuba. Mostovi podržani implantatima obezbeđuju vrhunsku izdržljivost, stabilnost i sprečavaju gubitak kosti, stimulirajući pri tome rast kosti vilice.

zubni most slika

Prednosti zubnog mosta

Prednosti zubnih mostova obuhvataju povratak pravilne funkcije žvakanja i govora, sprečavanje pomeranja okolnih zuba zbog praznina, poboljšanje estetike osmeha i očuvanje pravilnog rasporeda zuba. Različiti tipovi mostova pružaju fleksibilnost u lečenju i prilagođeni su individualnim potrebama pacijenata.

Naši visoko kvalifikovani stomatolozi su na raspolaganju za konsultacije, procenu, i diskusiju o opcijama mostova kako bi odredili najpogodniji plan lečenja za obnovu oralne funkcije i samopouzdani osmeh pacijenta.